Na strojárenskom veľtrhu v Brne bude Národný deň Slovenska

08.09.2015 Celý región

Bratislava 8. septembra (TASR) – Najväčší priemyselný veľtrh v strednej Európe – Medzinárodný strojárenský veľtrh (MSV) 2015 v Brne sa uskutoční 14.-18. septembra na tradičnom Výstavisku.

"Strojárenský veľtrh je najväčšie česko-slovenské hospodárske podujatie, barometer i budúcnosť ekonomiky. Na veľtrh sa vrátili firmy, ktoré v minulých rokoch absentovali a to nás teší. Máme radosť aj z toho, že sa nám po dlhom čase podarilo zabezpečiť účasť našej politickej špičky v čele s prezidentom a v prvý deň bude mať výjazdové zasadnutie 16 ministrov vlády, ktorá bude rokovať o podpore českého priemyslu," povedal dnes generálny riaditeľ akciovej spoločnosti Veľtrhy Brno Jiří Kuliš na tlačovej konferencii v Bratislave za prítomnosti veľvyslankyne ČR na Slovensku Livie Klausovej.

Na MSV je prihlásených 1504 vystavovateľov z 32 krajín, z toho 702 zo zahraničia. Najväčšiu zahraničnú účasť má Nemecko - 288 vystavovateľov, Slovensko 80, Taliansko 53, Čína 50, Rakúsko 47 a Švajčiarsko 32. "Špeciálnymi hosťami strojárenského veľtrhu sú Južná Kórea a čínska provincia Che-pej, z ktorej príde osem firiem. V utorok 15. septembra bude Slovenský národný deň za účasti ministrov oboch našich krajín. Uvažujeme, že v roku 2018 bude Slovensko partnerskou krajinou veľtrhu, v roku 100. výročia vzniku Československa," prezradil Kuliš.

Hlavnou témou MSV 2015 je meracia, riadiaca, automatizačná a regulačná technika využívaná všetkými priemyselnými odbormi. Bude to sústredené v rámci 8. ročníka projektu pod názvom Automatizácia za účasti 257 vystavujúcich firiem z 13 krajín.

V bohatom sprievodnom programe MSV je prezentácia vedecko-výskumných aktivít vysokých škôl, súťaž mladých strojárov v programovaní, ponuka pracovných príležitosti pre absolventov technických škôl (Job Fair). Tiež množstvo odborných fór, prezentácií, seminárov, konferencií a iných podujatí. Medzi nimi aj na tému Priemysel 4.0 o digitálnych výrobných procesoch, 3D technológiách či infraštruktúre pre internet.

Súčasťou 57. ročníka MSV je veľtrh dopravy a logistiky (Transport a logistika) i Medzinárodný veľtrh techniky pre tvorbu a ochranu životného prostredia Envitech.
 

Vyberte región